CAS Research Grant
CAS Research Grant (CRG) er senterets finansieringsordning for etablerte forskere. Mottakere av et CAS Research Grant kan invitere forskere fra hele verden, uavhengig av hvor i den akademiske karrieren de befinner seg, til å komme til Oslo for å delta i prosjektet.
Hvem kan søke?
For å være kvalifisert må du ha en fast, vitenskapelig heltidsstilling ved en av våre partnerinstitusjoner. Avtalene med partnerinstitusjonene våre sikrer at søkeren får lønnet forskningstermin fra sin hjemmeinstitusjon under oppholdet ved CAS. Søknaden må være støttet av din instituttleder.
Prosjektet skal bidra til grunnforskning, være nyskapende, utfordre etablerte sannheter og ha potensial til å flytte forskningsfronten innen sitt fagfelt. Forskere innen alle fagområder kan søke, men merk at laboratoriebasert forskning er ikke mulig å utføre ved CAS.
Søkeren fungerer som prosjektleder og må være til stede ved senteret hele det akademiske året, fra 15. august til 30. juni. Det er imidlertid mulig å søke sammen med en med-prosjektleder som også må være ansatt ved en partnerinstitusjon. Dersom det er to prosjektledere, kan de veksle på ledelsen i kortere perioder og oppholde seg utenfor CAS dersom familiesituasjon, laboratoriebehov eller andre sentrale forhold gjør det nødvendig. I slike perioder må den fraværende prosjektlederen fortsatt delta digitalt.
Støtte og tilrettelegging
CAS er vertskap for tre CRG-forskningsprosjekter hvert år. Hvert prosjekt får et budsjett på inntil NOK 3,2 millioner (avhengig av statlige bevilgninger) og får tilgang til fem kontorplasser.
Budsjettet dekker reise- og oppholdsutgifter for inviterte forskere (fellows og gjester), eventuelle undervisningsfrikjøp, samt utgifter knyttet til arrangementer som konferanser, seminarer og workshops.
Administrasjonen ved CAS bistår prosjektlederne med praktiske forhold knyttet til budsjettering, regnskap og forvaltning av midlene, kontrakter, bestillinger, IT- og bibliotekstjenester – samt spørsmål knyttet til immigrasjon ved behov.
Prosjektdeltakere: Fellows
PI-en kan invitere fremragende forskere fra hele verden til å delta i prosjektet. Alle som oppholder seg ved senteret i minst én måned, inkludert prosjektleder, regnes som fellows. For å støtte faglig utvikling og veiledning, oppfordres prosjektledere til å inkludere ph.d.-kandidater og postdoktorer.
Det er også mulig å invitere gjesteforskere for kortere opphold. Disse får status som tilknyttede forskere (affiliated researchers).
Fellows som ikke er tilknyttet en partnerinstitusjon kommer vanligvis til CAS i forbindelse med en sabbatspermisjon. Hvis det ikke er mulig, kan en del av prosjektmidlene brukes til å dekke dokumenterte undervisningsvikarkostnader.
Dersom en forsker deltar som RJ-fellow vil alle kostnader dekkes gjennom The Nordic Fellowship Program og avtalen mellom CAS og Riksbankens Jubileumsfond (RJ). RJ-fellows får lønnet permisjon og samme rettigheter og støtte som øvrige fellows. Vi oppfordrer prosjektledere til å inkludere en RJ-fellow i søknaden, da dette styrker prosjektets kapasitet uten å belaste CAS-budsjettet.
Det forventes at fellows engasjere seg fulltid i prosjektet mens de har opphold ved senteret.
Rettigheter til forskningen
Rettighetene til forskningsresultatene tilhører de enkelte forskerne og deres respektive institusjoner.
Publiseringspoeng fra prosjektet tilfaller også forskerne og deres hjemmeinstitusjoner.
Senterets støtte skal krediteres i alle publikasjoner som springer ut av prosjektet.
Søknadsprosess
Senteret tar imot søknader til CAS Research Grant-programmet én gang i året. Utlysningen publiseres i juni, med søknadsfrist i oktober.
Søknader som tilfredsstiller senterets krav og format, blir sendt til internasjonal fagfellevurdering. Den endelige utvelgelsen foretas av CAS’ styre i juni året etter.
Administrasjonen bruker det påfølgende året til å støtte prosjektlederne i planleggingen frem mot prosjektstart i august.